Geschiedenis

De geschiedenis van Taxi600 gaat terug tot 1925 toen het bedrijf “ Pelikaantax ” door Peet Schelvis werd opgericht in Wijk aan Zee.

Tot in de jaren ’80 was het nog steeds een echt familiebedrijf via Dries Schelvis kwam het bedrijf uiteindelijk in handen van zijn zoon, John Schelvis aan de munnikenweg 106 te Beverwijk.

De naam Schelvis bleef verbonden aan het Taxibedrijf en het vervoeren van mensen zit in ons bloed. Ons taxibedrijf kwam in handen van de derde generatie en druk bezig met een verdere professionalisering.


Op 1 Januari 1999 kwam er een tweede en derde partner bij toen John een samenwerking aanging met Andre Schelvis en Wim van Soest.

Na 19 jaar met z’n drieën het taxibedrijf te hebben gehad,besloot John Schelvis er vanaf 1 februari 2018 na 42 jaar taxirijden uit de V.O.F te stappen en sindsdien hebben er veel veranderingen plaats gevonden.


We zijn verhuisd naar de Midgard 13 te Beverwijk en we hebben de oude auto’s vanwege de nieuwe millieu wetten ingeruild voor twee nieuwe Mercedes E Klasse,en er zijn twee nieuwe Mercedes Vito minibussen voor 8 personen bij gekomen en hebben we besloten om 24/7 Schiphol Service aan te bieden.


De huidige VOF “ Taxi600 “ gaat dus gewoon verder met Andre en Wim.
Omdat vele klanten tevreden zijn,proberen we zoveel mogelijk met de nieuwe tijd en veranderingen mee te gaan,Service en kwaliteit staat bij ons bovenaan en daarom hebben we ook heel wat vaste en tevreden klanten,de naam Taxi 600 is ook een begrip en bekend in de IJmond.